به گزارش خبرنگار مهر، حسین صفایی روز شنبه در حاشیه مراسم راه اندازی سامانه الکترونیک عرضه محصولات کشاورزی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر تاثیر راه اندازی این سامانه بر اقتصاد خانوار اعلام کرد و افزود: یکی از مشکلات حال حاضر نظام توزیع محصولات کشاورزی هزینه بالای واسطه گری است، این هزینه در عمده فروشی 15 درصد و گاهی تا 35 درصد است.
وی اظهارداشت: با راه اندازی کامل سامانه طراحی شده که دارای پایه ای علمی و کارشناسی شده هم هست این هزینه به 3 درصد کاهش پیدا می کند.
صفایی در رابطه با سه درصد هزینه باقی مانده تصریح کرد: البته کاهش قیمتی که اعلام می شود حداقل 12 درصد خواهد بود و این 12 درصد بین تولید کننده و مصرف کننده تقسیم خواهد شد و 3 درصد باقی مانده نیز هزینه های سامانه است.
رئیس سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: این سامانه در راستای کاهش هزینه های واسطه گری به عنوان یک هدف اصلی و عمده و کوتاه کردن فاصله تولید و مصرف به منظور شفاف سازی قیمت محصولاتی که توسط تولید کننده اصلی عرضه می شود بوده است.
صفایی افزود: این سامانه در مرحله اول بین فروشنده های سطح شهر رابطه برقرار می کند به شکلی که هم فروشگاههای بازارهای سطح شهر و هم فروشگاههای سازمان میادین می توانند محصولت مورد نیاز خود را از این سامانه تهیه کنند، خرید و فروش در این سامانه به صورت اعتباری انجام می گیرد و از سوی بانکهای عاملی تضمین می شود.
وی تصریح کرد: این تضمین شامل رسیدن کالا به دست خریدار و پول به دست فروشنده و تولید کننده است. علاوه بر این کنترلهای کیفی هم که برای محصول تعریف شده برای کلیه محصولاتی که از طریق این سامانه عرضه می شود اجباری است و به این طریق سامانه کیفیت محصولات را نیز تضمین می کند.
صفایی در رابطه با روشهای تضمین کیفیت محصولات ارائه شده در این سامانه گفت: در این سامانه یک سازمان کاری به عنوان پذیرش تعریف شده که همه محصولات از طریق آن عرضه خواهند شد و از این طریق استانداردهای کیفی رعایت می شود.
نظر شما